Rome

Zaligverklaring Constant Lievens

Rome

In het kader van het historisch onderzoek naar de faam van heiligheid van de dienaar Gods Constant Lievens, S.J. werd onlangs verder onderzoek gedaan in ARSI (Archivum Romanum Societatis Jesu). Het leverde het beoogde resultaat op met onder andere een kritische evaluatie van het werk en de missiemethode van pater Lievens door J.B. Hoffmann, S.J. die het werk van Lievens heeft verder gezet en geconsolideerd met o.a. de wet op het landeigendom van de Adibasi en de stichting van de co?peratieve bank. Op zondag 03 november was er een samenkomst van alle Adibasi die in Rome verblijven. Ze komen zo’n vier keer per jaar samen. De bijeenkomst begon met een eucharistieviering, daarna gezellig samenzijn met Adibasi zang en dans en Indische maaltijd. Hierbij een foto van de zeer geslaagde en deugddoende bijeenkomst:

adibasi roma 011