Indisch bezoek

Op zaterdag 08 september kwamen drie Indi?rs uit Chotanagpur op bedevaart naar de historische plaatsen in verband met pater Lievens. Samen met dokter Aim? Vermeersch uit Gullegem bezochten ze in de voormiddag het Klein Seminarie te Roeselare met o.a. het Lievensmonument en de Lievensgang. Ze konden er ook enkele archiefstukken ivm. pater Lievens bewonderen… Later op de dag werden ook de geboorteplaats van pater Lievens, de Lievenshoeve bezocht en het standbeeld op de markt te Moorslede. Hoogtepunt was het bezoek aan de devotieruimte in de kerk te Moorslede waar de reliek van pater Lievens’ rechterhand bewaard wordt. Father Justin Tirkey, sj. en de zusters Kadchan en Lilla, beiden Ursulinen van Tildonk sloten aan bij de eucharistie om 17u. Father Justin sprak er zijn dankbaarheid uit voor wat pater Lievens en vele missionarissen na hem verwezenlijkt hebben in Chotanagpur. Hij bad tevens voor een spoedige zaligverklaring van hun held en bevrijder…

vlnr. de zusters Lilla en Kadchan, osu. en Fr. Justin Tirkey bij het portret van pater Lievens in de Lievensgang, Klein Seminarie Roeselare.

Bij het monument op de geboortehoeve te Moorslede